Seniorenbedden

Wat zijn seniorenbedden en hooglaagbedden

Seniorenbedden en hooglaagbedden zijn speciaal voor senioren, maar natuurlijk ook handig voor mindervaliden die wat moeilijker in en uit bed kunnen stappen of verzorging nodig hebben. Een seniorenbed is wat hoger dan normaal en een hooglaagbed kan middels een aanwezige motor in hoogte versteld worden. Beide geven meer gemak, veiligheid en comfort bij het in bed en het uit bed stappen.
Ook kan men natuurlijk kiezen voor een echt verpleegbed als een gewoon bed niet meer voldoet vanwege ernstige beperkingen of wanneer men zorg nodig heeft. Wanneer men zorg aan bed nodig heeft, dan zal de verzorgende organisatie ook eisen dat men beschikt over een hoger bed.

Modellen seniorenbedden

Seniorenbedden en hooglaagbedden zijn er in vele modellen, uitvoeringen, kleuren, maten en materialen. Net als bij een normaal ledikant kan men kiezen voor een- of tweepersoons en diverse lengtematen en breedtematen. Op het oog hoeft een dergelijk ledikant dus niet af te wijken van een normaal ledikant. Soms zijn seniorenbedden ook voorzien van wieltjes zodat men ze gemakkelijk opzij kan schuiven bij het schoonmaken.

Eigenschappen hooglaagbedden

Hooglaagbedden hebben een aantal functies zoals ziekenhuisbedden deze hebben, waarbij u kunt denken aan hekken en een papegaai. Groot verschil is dat de ombouw van het hooglaagbed van soortgelijke materialen zoals normale ledikanten die hebben is gemaakt, zodat het er ook mooi uitziet. Er zijn ook speciale varianten van hooglaagbedden, en dit betreft een normale bedombouw met daarin een speciaal bed met een lift dat zodoende omhoog gezet kan worden.