Sta-op-stoel

Prettig opstaan uit een sta op stoel

Wat is een sta op stoel

Een sta op stoel zorgt ervoor dat u, wanneer het niet meer op een soepele manier lukt om op te staan uit uw stoel, op een gemakkelijke en verantwoorde manier op kunt staan uit uw stoel. Daartoe zijn deze speciale stoelen voorzien van een mechanisme dat ervoor zorgt dat de stoel wat omhoog kan komen en kantelen. Hierdoor kunt u vanuit een andere houding gemakkelijk uit de stoel komen.

Overige mogelijkheden en eigenschappen van een sta op stoel

Veel sta-op-stoelen hebben nog meer functies en mogelijkheden dan alleen het gemakkelijk op kunnen staan. Vaak zijn ze niet alleen van dit mechanisme, dat aangedreven wordt door een motor, voorzien, maar ook van de volgende mogelijkheden:
rugverstelling en kantelstand waardoor u relaxed achterover kunt zitten of liggen en de rugleuning in een stand kunt zetten waardoor uw rug minder wordt belast tijdens het zitten.
verstelling van het voetenbankje om optimaal comfortabel te kunnen zitten.
ergonomisch gevormde stoel; dit zorgt voor optimaal zitcomfort en een gezonde houding.
op maat; u kunt ook kiezen voor een sta op stoel die speciaal voor u op maat is. Iedereen heeft namelijk een ander postuur, zithouding en wensen. Door te kiezen voor een fauteuil op maat weet u zeker dat u van alle gemakken die ene sta op stoel kan bieden, bent voorzien.

Bediening van een sta op stoel

Normaliter hebben deze fauteuils een losse afstandsbediening of een afstandsbediening die op een gemakkelijke plaats in de stoel is ingebouwd, om van alle functies gebruik te kunnen maken.

Kosten en vergoeding

De prijzen van sta-op-stoelen kunnen heel erg verschillen en zijn onder meer afhankelijk van leverancier en merk, gebruikte materialen en mogelijkheden en functies. Een sta-op-stoel wordt overigens niet vergoed wanneer u deze nodig heeft of handig vindt om gemakkelijker uit uw stoel op te kunnen staan. Er bestaan nog wel mogelijkheden tot vergoeding wanneer u een sta op stoel dient aan te schaffen als aangepaste stoel bij zitproblemen en daaruit voortvoeiende beperkingen.