Internet en computer

Computer en internet ook voor senioren

Ook senioren kunnen prima met computer en internet werken

Tenminste wanneer de behoefte hieraan bestaat! Wanneer u nog geen computer met internet heeft of er wel een heeft staan, maar er eigenlijk niet zo goed mee uit de voeten kunt, dan kunt u hier meer lezen over het leren gebruiken van de mogelijkheden die een pc en internet bieden.

Welke mogelijkheden biedt een computer ?

Een computer heeft erg veel mogelijkheden, waarvan u er heel wat met plezier zou kunnen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

– het schrijven van brieven en deze eventueel verzenden per mail
– op internet informatie zoeken over onderwerpen waarvan u meer wilt weten
– chatten met familie of vrienden, eventueel met camera
– spellen doen zoals patience of hartenjagen

Hoe leert u om te gaan met computer en / of internet

Er zijn vele cursussen, ook speciaal voor senioren, waarbij de basisvaardigheden van de pc en van internet in de praktijk worden uitgelegd en geleerd. Ook kunt u natuurlijk een vervolgcursus volgen of een speciale opleiding voor bepaalde programma’s die op de computer aanwezig zijn volgen. In de meeste dorpen en steden zijn er van die speciale cursussen die over het algemeen heel goed betaalbaar zijn.

Waarop letten bij het kopen van een computer ?

Waar moet u op letten als u een computer gaat kopen ? Ten eerste moet u bepalen of u een vaste computer, een desktop, of een laptop wilt. Voordeel van een laptop is dat u deze overal in huis neer kunt zetten, terwijl voor een desktop een vaste plek nodig is. Daarnaast spelen ook zaken als uw budget en wensen ten aanzien van de computer een rol. En u heeft natuurlijk een internetverbinding nodig.