Leesbril

Beter zien van dichtbij

Veel mensen worden tegenwoordig al vanaf hun veertigste geconfronteerd met het feit dat ze van dichtbij slechter gaan zien. Het lezen van een krant of boek wordt dan moeilijker en men moet dit steeds verder van de ogen af gaan houden. In de meeste gevallen is er echter een probaat hulpmiddel: de leesbril.

Wat doet een leesbril voor uw zicht?

Wanneer u minder goed van dichtbij ziet, dan heet dit verziendheid en vaak wordt deze kwaal veroorzaakt door ouderdom. Dit betekent dan ook dat de ogen met het groeien der jaren soms steeds slechter worden, en dan met name bij het dichtbij kijken zoals bij het lezen. Een leesbril corrigeert dit als het ware, waardoor u weer normaal en comfortabel uw krantje of een boek kunt lezen.

Ziet u minder goed van dichtbij en van veraf ?

Nu komt het ook regelmatig voor dat mensen al een groot deel van hun leven minder goed van veraf kunnen zien, dit is bijziendheid, en hiervoor een bril of contactlenzen hebben. Wanneer deze klacht op een gegeven moment gepaard gaat met het ook minder goed kunnen zien van dichtbij, dan komt er een moment dat het slim is om te kiezen voor een bifocale of multifocale bril, waardoor men niet twee brillen nodig heeft die men steeds moet afwisselen.