Bed en bad hulpmiddelen

Hulpmiddelen voor slaapkamer, badkamer en toilet

Om zo veilig mogelijk gebruik te kunnen maken van slaapkamer, badkamer en toilet zijn er vele hulpmiddelen verkrijgbaar, zoals wandbeugels, douchestoelen en toiletverhogers.

Bedhekken

Bedhekken zijn ontwikkeld om ervoor te zorgen dat u niet uit bed kunt vallen, maar zijn ook handig als handgreep bij het in bed stappen en eruit stappen. Er zijn bedhekken verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ook verstelbare varianten die op nagenoeg ieder bed, zelfs op een boxspring, gemonteerd kunnen worden zijn te koop.

Bedleestafel

Een bedleestafel zorgt ervoor dat u comfortabel kunt lezen in bed, maar u kunt het blad ook gebruiken om bijvoorbeeld puzzels te maken. Er zijn varianten die op of over het bed heen geplaatst moeten worden, maar ook tafels met wieltjes die u wanneer nodig naast uw bed kunt zetten en waarvan het blad dan boven het bed hangt.

Wandbeugels

Wandbeugels worden vooral in de badkamer en in de toiletruimte gebruikt, om ervoor te zorgen dat u gemakkelijker en veiliger van toilet, bad en douche gebruik kunt maken. Ze zijn er in diverse maten en kleuren en kunnen nagenoeg overal gemonteerd worden.

Douchestoelen en douchekrukken

Wanneer het niet meer goed lukt om staand te douchen, dan kunt u ervoor kiezen om een douchestoel of douchekruk aan te schaffen. Afhankelijk van uw beperkingen, de ruimte en uw budget kunt u een keuze maken uit een zeer groot aanbod.

Badzitjes

Misschien heeft u geen douche en alleen een bad of wilt u ondanks dat u een douche heeft toch af en toe lekker badderen. Wanneer dit in uw gewone bad niet meer zo goed gaat, dan kunt u de optie van een badzitje overwegen. Deze zijn er zelfs met een liftfunctie.

Seniorenbed c.q. hooglaagbed

Hier leest u meer over Hooglaagbed en seniorenbed

Toiletverhogers

Het kan wanneer de mobiliteit minder wordt, moeilijk worden om van een gewoon toilet gebruik te maken, omdat dit dan vaak te laag is. Dit probleem kan opgelost worden door een toiletverhoger aan te schaffen. Deze zijn er in diverse uitvoeringen, zowel vaste als mobiele modellen.