Gezondheid

Ouder worden en gezondheid

Senioren en gezondheid

Wanneer men de vraag stelt wat mensen gelukkig maakt, dan is een goede gezondheid een van de meest gegeven antwoorden. Vaak wordt er bij gezondheid vooral gedacht aan de lichamelijke gezondheid, maar uiteraard is ook uw geestelijke gezondheid een belangrijk item.

Wat betekent een goede gezondheid ?

Een goede gezondheid kan men afzetten tegen de leeftijd, maar ook tegen hoe men het zelf ervaart. Bepaalde klachten komen nu eenmaal met het ouder worden, maar of het dan zo is dat de gezondheid als minder goed wordt ervaren, hangt af van de persoon die het betreft. Dit heeft dus ook te maken met de acceptatie dat met het vorderen van de leeftijd bepaalde klachten en ongemakken nu eenmaal komen en erbij horen. Een goede gezondheid houdt dus vooral in hoe men het zelf ervaart.

Welke klachten en ongemakken horen bij het ouder worden?

Velen ervaren al vanaf de leeftijd van ongeveer 40 jaar dat de conditie wat minder wordt en dat er diverse kleine ongemakjes de kop opsteken. Vanaf deze leeftijd komt het ook regelmatig voor dat het cholestorolgehalte extra in de gaten moet worden gehouden en dat men alert moet blijven op verschijnselen die duiden op zogenaamde ouderdomssuikerziekte. Ook begint dan geregeld een bepaalde mate van verziendheid in te treden en zal een leesbril nodig zijn. Daarnaast kan men vanaf ongeveer 50 jaar al geconfronteerd worden met verschijnselen op het gebied van zwakkere botten, minder conditie en minder lenigheid. En zo gaat dit door qua kwaaltjes en ongemakken.

Kunt u kwaaltjes en klachten voor zijn ?

Er zijn manieren om ervoor te zorgen dat uw gezondheid zo goed mogelijk blijft in relatie tot de leeftijd. Een gezonde manier van leven voor wat betreft voeding en beweging, speelt hierbij een grote rol en hiermee kunt u niet jong genoeg beginnen! Daarnaast zijn er tegenwoordig vele zelfonderzoekmiddelen te koop, waarmee u uw bloeddruk, suiker en cholestorol kunt controleren zonder hiervoor naar de huisarts te moeten gaan.

Wilt u meer weten over senioren en gezondheid ?

Links in het menu vind u uitgebreidere praktische informatie over diverse thema’s betreffende gezondheid.