AOW en pensioen

Senioren en inkomen

Inkomen van senioren

Het inkomen van senioren is een zeer belangrijke kwestie. Allereerst wanneer we senioren zien als 65-plussers, dan kunnen we zeggen dat er nogal wat veranderingen aan gaan komen. Bent u nu al 65, dan heeft u overigens al heel goed kunnen merken dat de jaarlijkse verhoging van de AOW geen vanzelfsprekendheid meer is en dat ook de pensioenen niet of nauwelijks meer worden geindexeerd.

Hoeveel inkomen heeft u nodig ?

Wanneer u nog (lang) niet de leeftijd bereikt waarop u pensioengerechtigd zult gaan worden, dan kunt u nu tijdens uw arbeidszame leven nog maatregelen nemen om er zelf voor te zorgen dat u dan een voldoende inkomen heeft. De tegenwoordige actieve senior heeft ook zijn wensen en wil ook van het leven genieten, en dat vereist een voldoende inkomen. Autorijden en vakanties wil men ook zo lang mogelijk kunnen doen, en waarom ook niet als de financiele mogelijkheden er zijn. Daarnaast hebben vele senioren die een eigen woning hebben, evengoed nog hypotheeklasten. Om echter naast de basisbehoeften ook voldoende geld te hebben voor alle leuke dingen van het leven, die nu eenmaal normaliter geld kosten, is het van belang om eens op een rijtje te zetten wat dit kost en welk inkomen daarbij passend is.

Hoe kunt u zorgen voor voldoende inkomen ?

De AOW waarop men recht heeft als men hiervoor verzekerd is geweest, is nog een redelijk vast gegeven qua bedrag. Daarnaast hebben vele mensen ook recht op een maandelijks pensioen, dat ze via hun werkgever of op vrijwillige basis hebben vergaard. Wanneer nu echter al ruimschoots voor het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd blijkt dat uw inkomen te laag zal zijn in verhouding tot uw wensen, dan is het zaak om hier wat aan te doen. Lees hierover meer in het thema pensioenvoorziening, te vinden links in het menu.

Meer weten over geldzaken voor senioren ?

Links in het menu vindt u een aantal thema’s betreffende inkomen en geldzaken voor senioren.